Home Volkswagen autoverzekering uitkiezen?

Tips voor het afsluiten van Volkswagen autoverzekering

Het gezegde luidt: 'een auto kopen kan iedereen, hem rijdende houden is een ander verhaal'. Vaak is de aanschaf al een fors bedrag, en sta je niet echt lang stil bij mogelijke extra kosten. Het euforisch gevoel na de aanschaf van een auto is vaak groot, en als het je eerste bolide is zul je zeker in de eerste fase helemaal in je nopjes zijn. 



Voorkom verassingen

Je wil natuurlijk zoveel mogelijk verrassingen zien te voorkomen. Bedenk van tevoren ook dat je (maandelijks) terugkerende kosten zult hebben. Denk aan een autoverzekering, wegenbelasting, afschrijving, onderhoud en -als je geen elektrische auto koopt- benzinekosten. In dit artikel zoomen wij in op enkele zaken waar je rekening moet houden bij het uitzoeken van welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past.


sportieve Volkswagen GTI



Autoverzekering: welke dan?

De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht. Zonder deze verzekering is het verboden om op de openbare weg te gaan rijden. Deze verzekering is in feite een 'bescherming' van derden die mogelijk schade als gevolg van jouw toedoen aan hun kunnen krijgen. Zoals eerder aangegeven een auto is een investering, maar geen eenmalige investering. Er zijn veel maandelijkse kosten die bij een auto komen kijken.


Onderzoek!

Juist daarom is het belangrijk dat je je daar al op voorbereid voor de komst van je nieuwe auto. Naast de benzine en wegenbelasting, moet je ook nog nadenken over een verzekering. Een autoverzekering is namelijk wettelijk verplicht. 

WA voor iedereen

In Nederland geldt dat je minimaal een WA-verzekering moet afsluiten. Op het moment dat er iets voorvalt, zal deze verzekering in de meeste gevallen de schade dekken. Ontdek welke verzekering het beste bij jou en jouw voertuig past. Vergelijken loont. Soms zijn er automerk gerelateerde acties. Ga je Renault rijden? Ford? of wordt het een een Volkswagen? Onderzoek dan de markt van de volkswagen autoverzekering. Af en toe zijn er mooie acties. 


Vele soorten + extra's mogelijk

De WA-verzekering is het wettelijke minimum. Daarnaast kun je ook nog zelf kiezen voor aanvullende dekkingen en/of mogelijkheden. Dan hebben we het in de volksmond over een WA+ (beperkt casco) en de all risk (volledig casco) varianten. Veelal is de leeftijd van de auto leidend bij het bepalen van welke van deze 3 soorten verzekeringen het meest geschikt is.


Leeftijd auto

Is de auto circa 10 jaar oud? Dan is vaak WA+ de beste / meest voordelige keuze. Is de auto tussen de 5-10 jaar dan verschuift dat naar WA+. Is de auto jonger dan 5 jaar? Dan loont het de moeite om 'm volledig casco te verzekeren. Uiteindelijk blijft het een persoonlijke afweging tussen kosten en de service en dekking die de autoverzekeraar biedt.


Soms zit het ongeluk in een klein hoekje, bijvoorbeeld op het parkeerterrein van de supermarkt...


Aanvullende verzekeringen

Nederlanders verzekeren graag hun zaken goed, dus ook in het automotive segment zijn er tal van extra's mogelijk. We bespreken kort de meest gangbare aanvullende zekerheden die je kunt afnemen bij vrijwel elke verzekeraar. Als eerste: de inzittendenverzekering. Je verzekert dan jezelf en passagiers en evt. spullen bij letsel en/of schade.




Combinaties mogelijk


Ten tweede: de rechtsbijstand autoverzekering: je ontvangt juridische hulp bij schade en/of verkeersgerelateerde problemen. Ten derde: de auto accessoires verzekering: accessoires worden dan meeverzekerd (tot een bepaald bedrag). Ook zijn er nog exotische combinaties mogelijk met een pechhulp verzekering, aanschafwaarderegelingen, Nieuwwaarderegelingen. Enfin, genoeg uitzoekwerk dus!


Verborgen kosten: APK keuring

Een goed voorbeeld van 'verborgen' kosten is de APK-keuring. Om de veiligheid te bewaren is iedere auto die op de weg rijdt goedgekeurd. Dit is iets wat de eigenaar jaarlijks moet bijhouden door middel van de APK-keuringen. Als je een gloednieuwe benzine-auto koopt, moet je hem na vier jaar voor het eerst laten keuren. Koop je een dieselauto bij de dealer? Dan moet hij na drie jaar voor het eerst gekeurd worden. Het kan heel goed zijn dat jij een tweedehands auto hebt aangeschaft.

In dat geval moet je controleren tot welke datum de lopende APK geldig is. Als de APK is verlopen, moet je dit opnieuw doen voordat je ermee weg kunt rijden. Op het moment dat je gaat rijden met een verlopen APK riskeer je een boete van €130.


Verborgen kosten: service + onderhoud

Elke auto heeft onderhoud nodig. Hoeveel en hoe vaak is mede afhankelijk hoe jij in de auto rijdt (sportief rijden = duur) en hoeveel kilometers je maakt. 10.000 km's of 30.000 km's per jaar scheelt een slok op een borrel als je kijkt naar de omvang van mogelijke service,- en onderhoudskosten. Van tevoren is het erg moeilijk om een inschatting te maken welke kosten er mogelijk komen kijken bij een service,- of onderhoudsbeurt. De automonteur kan bijvoorbeeld zaken tegenkomen waar jij helemaal geen zicht op hebt of rekening mee hebt gehouden.

Sommige slijtage 'zie' of 'voel' je aankomen. Dan moet je denken aan: banden, ruitenwissers, uitlaat en remmen. De 'onzichtbare' zaken is bijvoorbeeld het vervangen van de distributie riem, de koppeling, of het -preventief- vervangen van de accu. Dit type auto onderhoud kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Regeren is vooruitzien, wees je er dus bewust van dat het totale kostenplaatje van autorijden groter is dan enkel de aanschaf. Drive safe!

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl