Home 5 vragen over autolease

Overweeg je een auto te gaan leasen? 5 tips op een rijtje

Over auto leasen bestaan er helaas nogal wat misvattingen en wild west verhalen. Jammer want dit schrikt potentiële leasers vaak af, 
terwijl private lease of personal lease toch juist interessante keuze kan zijn. Daarom zetten we in dit artikel een aantal misvattingen 
van auto leasen voor je op een rijtje.


Auto leasen = geen lening?

Het woord nooit is wat overdreven. Officieel zou een auto leasen  geen belemmering mogen vormen voor het verkrijgen van een hypotheek maar helaas zijn er kredietverstrekkers die hier niet zo flexibel mee omgaan. In veel gevallen eisen zij dat er geen andere  schulden geregistreerd staan op het moment dat de hypotheek wordt afgesloten. Het is aan jou de keuze of je wacht met auto leasen of dat je kiest voor een hypotheekverstrekker die wel flexibel is. 





Toch maar kopen?...of....


Een van de wild west verhalen die veel voorbij komt als mensen besluiten te gaan leasen, is dat men stukken duurder uit zou zijn dan 
wanneer er een auto gekocht zou worden. Kort gezegd is dit onzin. Leasemaatschappijen kopen de auto's in grote getallen in waardoor ze veel meer korting kunnen bedingen, ook op onderhoud en verzekeringen. Dat is iets waar je als particulier maar lastig aan kunt tippen. Daarnaast betaal je een vast bedrag per maand waar ook service- en onderhoudskosten in verwerkt zitten. 

Dat houdt in dat je je hier dus geen enkele zorgen meer over hoeft te maken aangezien alle rekeningen (inclusief voor reparatie) verder naar de leasemaatschappij gaan. 

Schadevrije jaren neem je niet mee?

Ook dit argument is niet juist. Hoewel de verzekering bij een auto leasen niet op jouw naam komt te staan, kun je na afloop van je contract bij de leasemaatschappij een 'Schadevrij rijden-verklaring' opvragen. Hiermee kun je aantonen dat je gedurende je lease jaren geen schade hebt gereden. 



Wie mag er in de auto rijden?

Alleen de persoon waarvan de naam op het leasecontract vermeld staat mag in de auto rijden. Dat is injuist. Vanzelfsprekend is de persoon vermeld op het leasecontract het aanspreekpunt van de leasemaatschappij dat wil niet zeggen dat je niet gewoon zelf mag bepalen wie de auto mag besturen. Jij bent dan wel verantwoordelijk voor de auto.




Hoe zit 't met evt. schade?

Je bent natuurlijk niet voor niets verzekerd. Heb je de schade zelf veroorzaakt dan wordt het eigen risico aangesproken. Is de schade door een ander veroorzaakt dan handelt de leasemaatschappij dit verder af met de andere partij en kun jij na reparatie van de auto weer zorgeloos je weg vervolgen. Het enige wat bij het leasen echt niet toegestaan is, is het tunen van je lease auto. Je verandert dan wat substantieels aan je auto en dat keurt je leasemaatschappij uiteraard niet goed.


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl