Kleine pitjes of krassen in je velg kun je zelf behandelen met een autospuitbus. Bij grotere schade kun je het beste de specialist inschakelen. Na reparatie zien de velg(en) er weer als nieuw uit komen te zien.
Hieronder staan de meest voorkomende schades vermeld en op welke manier de betreffende schade wordt hersteld.
Na verloop van tijd kunnen velgen gaan oxideren, wat betekent dat het materiaal wordt aangetast. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals weersomstandigheden, slecht onderhoud.
Bij gepolijste velgen wordt de oxidatie uit de velg geschuurd waarna de velg opnieuw wordt gepolijst . Bij gespoten velgen wordt de velg gestraald. Na het stralen wordt een grondlaag aangebracht waarna de velg in elke gewenste kleur kan worden gespoten.
Wanneer een velg is vervormd, met andere woorden; krom is, kan deze gericht worden. Ook een goed moment om je auto te laten balanceren of uitlijnen van een auto.
Dit heeft namelijk groot verband. Teveel schade kan dus kromme velgen opleveren. Develgendokter.nl kan je helpen.
Maar hopelijk hoeft het niet zover te komen en kun je nu remslijpsel van je velg gaan verwijderen, daarna de autobanden oppoetsen met autobanden poets, daarna de optimale bandenspanning instellen. Dit is namelijk goed voor het verbruik van je auto
Veelvoorkomende schade is stoeprandschade. Bij stoeprandschade zijn er krassen in de velg ontstaan. Deze kunnen door ons verwijderd worden. Kleine krassen worden afgedraaid en bij diepe krassen wordt de velg eerst opgelast en daarna afgedraaid. Hierna kan de velg opnieuw gepolijst of gespoten worden.
Wanneer één of meerdere scheuren zijn ontstaan in een velg wordt deze gelast.
Na het lassen wordt de velg geschuurd en opnieuw gepolijst of gespoten . Dit is echter niet altijd mogelijk en afhankelijk van de (grootte van de) scheur en het soort velg.